شیرین کننده های مصنوعی
شیرین کننده ها در چهار گروه اصلی طبیعی، مصنوعی، تصفیه شده و الکل های قندی طبقه بندی می شوند. با تولد صنعت قند و تولید انواع تصفیه شده ی شیرین کننده ها مصرف این مواد افزایش یافت ولی گسترش بیماری های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و سایر اختلالات متابولیکی که به سبب ایجاد تغییرات گریز ناپذیر در شیوه زندگی انسان ها بروز یافته اند، موجب شد تا بشر به جایگزینی مواد شیرین کننده مصنوعی روی بیاورد. این مواد انرژی زیادی تولید نمیکنند و برخی از آنها بدون آن که وارد روند سوخت و ساز بدن شوند دفع می گردند. تولید این مواد امکان تهیه نوشابه ها، شکلات ها و مرباهای رژیمی را برای مصرف بیماران دیابتی و افراد چاق فراهم آورده ولی در بحث مصرف این مواد، مسئله خطرات احتمالی آنها در سلامتی انسان نیز مورد توجه بوده است. این مواد باید پس از تایید و تصویب کاربرد در مواد غذایی به عنوان افزودنی در صنایع غذایی استفاده شوند. برخی از شیرین کننده ها و خواص آن در جدول ذیل نشان داده شده است.
ادامه نوشته
+ نوشته شده در چهارشنبه بیست و سوم اسفند ۱۳۹۱ ساعت 10:58 توسط محسن
|
سکوت صدای رسای آفرینش است ، گوش بسپار به نغمه ی دل انگیز شکوفایی یک عشق ، در لا به لای بوته های سبز و تازه زندگی، نگاه کن ! جوانه در سکوت می روید وگل در سکوت می شکفد ، و تو نیز اینگونه در غوغای غربت و تنهایی ام ، با شکوه روییدی . به کلبه کوچک من ، مهربان ، خوش آمدی !